Presskit

Omschrijving

Welkom bij Hulan! Wij zijn een game studio gevestigd in de oude Linnenweverij in Waalre. Wij zijn gespecialiseerd in serious games en gamification. Tussen alle drukte door proberen we ook nog af en toe zelf wat te spelen, maar eigenlijk is daar nooit tijd voor. Hulan is opgericht op Maart 18, 2015. Dus nog even wachten voor een stuk vlaai.

Geschiedenis

Hulan Studio is in 2015 opgericht door Rob Hulsen en Jeffrey Lanters. Rob is verantwoordelijk voor de zakelijke kant en Jeffrey voor de techniek. Voor beiden was het van kinds af aan al een droom om zelf games te maken. Hulan ontwerpt serious en applied games waarmee speltechnieken worden toegepast om de spelers iets te leren. De pedagogische invulling wordt altijd gemaakt in samenwerking met specialisten op dat vlak.

Details

Gamification en games binnen het onderwijs zijn ‘hot items’. Wat binnen het onderwijs steeds weer uitdagingen blijken te zijn, is bij games namelijk heel normaal; individuele aanpassingen van niveau en tempo, directe feedback-loops en intrinsieke motivatie. Zo zorgt Hulan ervoor dat een leerervaring ook een speelervaring wordt.

"Jonge mensen die aanvoelen waarmee we leerlingen kunnen boeien zijn altijd hard nodig. Het lijkt zo mooi om gamification in het onderwijs te krijgen, maar de praktijk blijkt weerbarstig. Hoewel het toepassen van game-principes niet nieuw is, blijft gamification beperkt toegepast in de scholen. De jonge en enthousiaste makers bij Hulan willen het gebruik van serious games in het onderwijs stimuleren. De jury is gecharmeerd door deze inzending omdat de medewerkers bij Hulan zich focussen op interne motivatie en spelplezier. Vindt de speler het leuk om te spelen, dan volgt het leren bijna vanzelf, aldus de ontwikkelaars. - iPon Awards 2016

Logos

Logos zijn onderdeel en eigendom van Hulan en mogen vrij worden gebruikt. Logos mogen bij gebruiken niet worden bijgesneden, aangepast, van kleur worden veranderd of op enkele andere manier afwijken van het origineel. Rechten zijn voorbehouden, voor meer details raadpleeg onze copyright.