Veelgestelde Vragen

Welkom bij Hulan! Wij zijn een game studio gevestigd in de oude Linnenweverij in Waalre. Wij zijn gespecialiseerd in serious games en gamification. Tussen alle drukte door proberen we ook nog af en toe zelf wat te spelen, maar eigenlijk is daar nooit tijd voor. Hulan is opgericht op Maart 18, 2015. Dus nog even wachten voor een stuk vlaai.

Wat doet Hulan?

Alleen maar leuke dingen. We zijn een erg creatief bedrijf voor (serious) games en gamification-toepassing. Alles wat daar omheen of in valt, past goed bij ons.

Maken jullie alles digitaal?

Het meeste wat Hulan maakt is digitaal, hier ligt onze expertise en passie. Met digitale producten kunnen wij onze kennis over gamification en serious games het beste toepassen. Als het klikt, kan Hulan alle rand producten waaronder reclamewerk, video en drukwerk realiseren.

Hoelang duurt de ontwikkeling van een game?

Dit ligt er natuurlijk helemaal aan de grootte van het project. Gemiddeld is de doorlooptijd bij ons ongeveer 5-7 maanden. Een game ontwikkelen is een leuk en lastig traject. Voordat we beginnen maken we een ureninschatting per onderdeel. Deze ingeschatte uren plannen we in ‘scrums sprints’ en vervolgens werken we van prototype via alfa en beta versies naar een oplevering. Per versie zijn er play-tests en is er overleg om de prioriteiten te bespreken.

Wat zijn serious games?

Een serious game is een spel met een ander primair doel dan puur vermaak. Het voornaamste doel is dan bijvoorbeeld communiceren, iets leren, gedrag afleren of misschien wel verkeersveiligheid voor pizzabezorgers. Een serious game kan gebruikmaken van meerdere media: het kan een paper-based bordspel of kaartspel zijn, een gefaciliteerd managementspel of een computerspel.

Wat is gamification?

Gamification is het toepassen van game-denken en game-technieken in niet-game omgevingen. Bij gamification gebruik je spel-elementen om gebruikers te motiveren en hun ervaring te verrijken.

Wat kost de ontwikkeling van een game?

Tja, daar vraag je wat… dit ligt natuurlijk helemaal aan wat voor soort game je wilt. Het ontwikkelbudget voor een kleine game begint zo rond 15.000,-. Ontwikkeling voor een game in de app stores gaat al snel naar 30.000 en uiteindelijk geldt ook hier dat de ‘sky the limit’ is.

Niet het antwoord op je vraag kunnen vinden?